.

.

Voetproblemen


 

Onder voetproblemen wordt verstaan overtollig eelt, likdoorn, ingroeiende teennagel, kloven of schimmelnagels. Voetproblemen ontstaan veelal doordat u er onnodig lang mee "rondloopt". Dit terwijl de pedicure uw voeten vaak pijnloos en binnen een behandeling van circa drie kwartier weer in topconditie brengt waarna u weer op "wolken" loopt. Veel mensen denken dat een pedicure behandeling met pijn gepaard gaat en dit houdt mensen tegen om een afspraak te maken. Maar, bij een professionele en zorgvuldige behandeling, kunt u ervan uitgaan dat u pijnloos van uw klachten wordt geholpen. 

Specifieke informatie over voetproblemen:

Eelt vorming:

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid door wrijving of extra druk. Overmatig eelt aan de voeten kan vaak leiden tot vervelende klachten bijv. pijn met lopen. Deze "drukpunten" gaan vaak gepaard met likdoorns.

Advies: HFL Dermoleen cream

Likdoorn:

Een likdoorn, ook wel een eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming welke van buiten naar binnen groeit in een kegelvorm. Door deze kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men erop druk of op loopt.

Ingroeiende teennagel:

Ingroeiende teennagels zijn een pijnlijk aandoening die snel en vakkundig verholpen dient te worden. Een ingroeiende teennagel ontstaat vaak door slecht passende schoenen of het verkeerd knippen van nagels. Wanneer een nagel dieper in de huid dringt, ontstaat een eventuele ontsteking. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een schoen of een laken is vaak niet te verdragen. Door vakkundig de ingroeiing te verwijderen en de nagel drukvrij te leggen of door het plaatsen van een nagelbeugel kan het probleem voorkomen worden.

Kloven:

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Aan de hielen ontstaan vaak kloven omdat de huid daar erg droog is in combinatie met extra eeltvorming. Bij de tenen ontstaan kloven vaak door een verweekte huid. Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratie vorming geeft vaak kloven aan de hielen. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of bloeden. In dit stadium is het een behoorlijk pijnlijke aandoening.

Advies: HFL Roselan Creme evt in combinatie met Dermoleen creme

Schimmelnagels:

Bij schimmelnagels, ook wel kalknagels, vertoont de nagelplaat verkleuring zoals witte tot gele strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt. Een schimmelnagel ontstaan meestal in slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. De schimmels verspreiden zich gemakkelijk als u uw voeten onvoldoende afdroogt of overmatig transpireert. Een schimmelnagel ontstaat niet door onvoldoende hygiëne, dit is een misverstand. Uw pedicure freest uw schimmelnagel dunner en zal u aanraden een tinctuur aanraden om te gebruiken. Echter de behandeling vergt tijd daar de aangetaste gele nagel eruit moet groeien en dit duurt van 9 tot 12 maanden.

Advies: HFL Solution spray in samenwerking met Dadi Olie. Iedere dag minimaal 1x eerst spray en daarna dadi olie toepassen.

 

Bezoek uw medisch pedicure!

Heeft u problemen met uw voeten dan adviseer ik u een afspraak met mij te maken om verder problemen te voorkomen. U kunt mij bereiken via het contactformulier of via 06 - 13 223 751.

Ik zorg niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van eelt, likdoorns of een ingroeiende nagel, waardoor u weer op "wolken" loopt maar kan ook de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen adviseren.

Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!